Formlabs si Bego isi anunta parteneriatul in introducerea printarii 3D a coroanelor si puntilor temporare si definitive in industria dentara.

Formlabs, designerul si producatorul imprimantelor 3D si Bego, un nume de referinta in Protetica si Implante Dentare, au anuntat un parteneriat care le va permite utilizatorilor de imprimanta 3D din industria dentara sa printeze coroane si punti temporare si definitive pentru pacienti, direct cu materialele dentare Bego.

Abilitatea de a folosi procese de lucru complet digitale cu restaurari printate 3D se vor transforma intr-un proces rapid, mai putin costisitor care va si imbunatati considerabil planul de tratament al pacientului, cat si rata de acceptare al acestuia de catre pacient. Parteneriatul a aparut ca o evolutie fireasca a firmei Formlabs, a carei preocupare, este sa atinga cele mai inalte standarde de calitate.

Utilizatorii de imprimante 3D Form 3B si Form 2 vor putea printa inlay-uri si onlay-uri, fatete permanente, cat si coroane si punti temporare. Acest fapt va reduce costul actual al lucrarilor, cu cresterea calitatatii produsului final.

Proprietatile acestui material unic va oferi multiple beneficii pacientilor: o estetica excelenta, un proces de alterare si decolorare mult mai lent, mai putina placa dentara, si mult mai putina sensibilitate termica la cald sau rece. Ambele materiale, temporare si definitive, se vor gasi in mai multe nuante si pot fi individualizate pentru rezultate cat mai estetice.

Bego are peste 20 de ani experienta in dezvoltarea materialelor pentru printarea 3D, in special pentru industria stomatologica, fiind perceputa ca lider in fabricarea de materiale dentare. Asadar, Bego este printre primele companii care se alatura Formlabs Materials Partner Platform. Platforma face parte din Formlabs Dental Business Unit si ingaduie firmelor partenere sa conlucreze cu Formlabs, pentru a dezvolta noi rasini utilizabile in laboratoarele moderne de tehnica dentara.